Orijentalni Tepisi

Orijentalni tepisi se kod nas mogu poručiti u bilo kom stilu, boji ili dizajnu.

Imamo već pripremljene dizajne na našem web sajtu koje Vam možemo ponuditi.

Ali ako imate bolje rešenje možemo Vam ga odštampati na jednoj od više vrsta podloga koje uvek imamo na stanju.

Orijentalni tepisi

Orijentalni tepisi su ručno radjeni tepisi koji potiču iz geografske regije koja je poznata kao Orijent. Najpoznatiji i najcenjeniji su orijentalni tepisi koji vode poreklo iz Turske, Avganistana, Indije, Irana i Pakistana.

Izradjuju se ručno, korišćenjem više tehnika koje se koriste vekovima unazad. Materijali za njihovu izradu su najčešće vuna, pamuk i svila.

Orijentalni tepisi su jako cenjeni širom sveta zbog svog dizajna, fantastičnih boja i izuzetne izdržljivosti.

Pročitaj više

Često imaju motive koji su prožeti religijskom i kulturnom simbolikom oblasti u kojoj su izradjeni.

Najpoznatiji orijentalni tepisi su persijski tepisi koji se izradjuju u Iranu. Imaju prepoznatljiv cvetni dezen u kombinaciji sa hrabrim bojama. Orijentalni tepisi su vekovima jako cenjeni i postoji puno kolekcionara i dizajnera enterijera širom sveta koji ih obožavaju.

Postali su vredna investicija poput slika poznatih umetnika!

Tako se ručno radjeni orijentalni tepisi danas smatraju umetničkim delima, a njihova umetnička forma je jako cenjena. Postali su odličan način da dodate živahne boje svom dekoru i prekrasan dodatak svakom enterijeru.

Njihovu izradu su započela nomadska plemena kao način da se ugreju tokom hladnih noći. Vremenom je njihova izrada postala složenija sa jarkim bojama i detaljnijim dizajnom.

Tako je nastao jedan od najcenjenijih oblika tradicionalne umetnosti i zanatstva na Bliskom istoku. Dizajni su često inspirisani lokalnim tradicijama i kulturnim simbolima zemlje iz koje potiče što doprinosi njihovoj dekorativnosti.

Najčešće se orijentalni tepisi izradjuju u kombinaciji posebne tehnike tkanja i čvorova. Najpoznatija tehnika je takozvani persijski čvor koji je izdržljiv i traje decenijama.

Neki od najvrednijih orijentalnih tepiha dostižu milionske iznose.

Orijentalni tepisi se kod nas izradjuju po dizajnu i dimenzijama koje Vama odgovaraju. Direktna proizvodnja i prodaja štampanih tepiha.
Orijentalni tepisi se kod nas izradjuju po dizajnu i dimenzijama koje Vama odgovaraju. Direktna proizvodnja i prodaja štampanih tepiha.

Štampani orijentalni tepisi!

To je ono što proizvodimo!

Štampani orijentalni tepisi su moderna adaptacija tradicionalno ručno radjenih orijentalnih tepiha. Za razliku od ručno radjenih tepiha, štampani orijentalni tepisi se izradjuju najsavremenijom tehnikom štampe.

Na taj način se orijentalni tepisi mogu izraditi u mnogo većem broju komada i po jako dobroj ceni. Izgled je gotovo isti kao na originalnom tradicionalnom tepihu.

Još jedna velika prednost je to što se štampani orijentalni tepisimogu na taj način proizvoditi u širem rasponu boja i dezena.

Pročitaj više

Zato što proces štampe omogućava veću fleksibilnost u pogledu izbora boja i uzoraka. To znači da štampani orijentalni tepisi mogu imati znatno složenija rešenja nego njihove ručno radjene kolege.

Ipak jedna od najvažnijih prednosti štampanih tepiha u ovom slučaju je izuzetno prihvatljiva cena.

Sam proces štampe je brži i zahteva neuporedivo manje vremena u odnosu na ručno tkanje. A rezultat je takav da su štampani orijentalni tepisi najbolje rešenje za ljubitelje tepiha koji žele da dodaju dašak orijentalnog stila po izuzetno prihvatljivoj ceni.

A niste svesni koliko ste puta videli orijentalne tepihe za koje niste mogli ni da pretpostavite da su izradjeni tehnikom štampanja.

Možemo da Vam ponudimo već neke dizajne koje imamo spremne za izradu. Biće dovoljno da pogledate kategoriju „orijentalni tepisi“.

Ali ako imate neki drugi omiljeni tepih, biće dovoljno da nam pošaljete izradjenu pripremu. Ako ne znate ili niste sigurni kako, tu su naši dizajneri koji će Vam pružiti pomoć.

Za veće serije postoji mogućnost prilagodjavanja Vašim zahtevima. Bilo da se radio dimenzijama ili bojama.

Kako se izradjuju orijentalni tepisi kod nas?

U suštini, proces izrade svakog tepiha kod nas uključuje nekoliko koraka. Prvo krećemo sa pripremom.

Izrada dizajna tepiha se kreira uz pomoć nekoliko softvera koje koristimo u tu svrhu. Nekada taj proces traje nekoliko desetina minuta, a nekada nekoliko sati.

U suštini zavisi sve od detalja koje klijent zahteva na tepihu.

Zatim se gotovo rešenje prenosi na digitalnu mašinu za štampanje tepiha. Imamo mašine za štampu poslednje generacije koje izradjuju visokokvalitetnu štampu na tepisima.

Na kraju, kada mašina za štampu tepiha završi svoj posao, režemo tepih na poručene dimenzije i obradjujemo ivice.

Pročitaj više

Sam proces izrade traje mnogo kraće od izrade tradicionalnih tepiha. Raspon boja i dizajna može biti po želji. To znači da štampani orijentalni tepisi mogu imati mnogo složeniji dizajn nego njihove ručno radjene kolege.

Još jedna prednost štampanih tepiha je čišćenje. Njihovo održavanje je lakše i mrlje se čiste bez problema.

Imamo odlične podloge tepiha koji se ne linjaju i koji su jako otporni na mrlje i bledjenje. To ih čini odličnom opcijom za područja sa velikim prometom ljudi.

Naši tepisi su se odlično pokazali za porodice sa malom decom i kućnim ljubimcima.

Štampani orijentalni tepisi mogu biti dizajnirani isključivo za estetsku privlačnost i možda nemaju istu dubinu značenja kao pravi orijentalni tepisi. Ali zahvaljujući mogućnostima štampe može se dobiti, na prvi pogled, gotovo isti nivo autentičnosti.

Naša prednost je to što Vam možemo izraditi dizajn koji želite, u dimenzijama koje će Vam potpuno odgovarati.

Maksimalna širina je 1.6 metara, a dužina do 30 metara.

Orijentalni tepisi se kod nas izradjuju po dizajnu i dimenzijama koje Vama odgovaraju. Direktna proizvodnja i prodaja štampanih tepiha.
Zašto su tako dobri štampani orijentalni tepisi?
Štampani orijentalni tepisi nude veliku fleksibilnost dizajna i kreativnu slobodu. Zahvaljujući tome što proizvodimo tepihe možemo ih za Vas izraditi po Vašim zahtevima.

Za neke klijente smo radili tako da se uklope od zida do zida. Kada je dobra priprema, možemo uraditi bilo koju vrstu tepiha u visokoj rezoluciji.

Štampanje tepiha je započelo pre 40 godina, ali se ne mogu porediti sa onim što je danas moguće.

Mnogo toga je usavršeno i poboljšano u medjuvremenu.

Štampani orijentalni tepisi dozvoljavaju mnogo veće mogućnosti od tradicionalnih tepiha.

Razlog je to što je štampa vrlo detaljna, dok boja i dezen tradicionalnog tepiha zavisi od niti koje su bojene pre tkanja tepiha.

Štampanjem se tepih propušta kroz „vodopad“ boja, a uz pomoć aplikatora moguće je kreirati ogroman raspon različitih boja i rešenja.

Pročitaj više

Tako boja prodire direktno u tepih i moguća je izrada preciznih zahteva, dizajna i gradacija boja.

Iako se proces infuzije digitalne boje naziva štampanjem, taj izraz je pogrešan. Zato što se u ovom slučaju boja hemijski vezuje za vlakno tepiha.

To znači da ovakav proizvod postaje znatno izdžljiviji i dugotrajniji. Mnogo ljudi ima mišljenje da zbog štampe ovi tepisi traju znatno kraće.

Medjutim to nije istina!

Upravo se štampani tepisi koriste na jako prometnim područjima poput aerodroma. Nekada je tekstura bila ravna, odnosno bez dubine.

Medjutim danas izradjujemo 3D tepihe zahvaljujući poboljšanju procesa i kvaliteta štampe.

Jedino što ne preporučujemo za njihovo održavanje je korišćenje izbeljivača.

Ali srećom on sei vrlo retko koriste u sredstvima za čišćenje.

Orijentalni tepisi ili štampani orijentalni tepisi?

Orijentalni tepisi se kod nas izradjuju po dizajnu i dimenzijama koje Vama odgovaraju. Direktna proizvodnja i prodaja štampanih tepiha.

Samo štampanje tepiha se može izvesti na više načina. Ne možemo reći koja je metoda najbolja jer treba uzeti u obzir više činjenica.

Metoda koju mi koristimo je provereno dobra jer daje odlične rezultate štampe koja je otporna i koja dugo traje.

Naša najnovija tehnologija štampanja omogućava veću svestranost dizajna.

Ona daje veći stepen zasićenosti vlakana koji pružaju odlične rezultate.

Jedna od glavnih prednosti pravog orijentalnog tepiha je pametna investicija i jasna definicija boja.

Pročitaj više

Da se ne lažemo, ovo se vrlo lako postiže na štampanim tepisima. Ipak glavna prednost štampanih tepiha je njihova niska cena i mogućnost prilagodjavanja Vašim zahtevima.

Nedostatak štampanja tepiha je to što ne mogu da se postignu dobri rezultati na površinama koje imaju već neki dizajn na sebi.

Da bi se postigli najbolji rezultati površina za štampu mora biti nova, čista i jednobojna.

Štampanje tepiha daje mogućnosti koje su beskrajne. Vreme izrade je jako kratko, a kvalitet štampe spada u premium kategoriju.

Zato se nemojte bojati ako Vam treba orijentalni tepih komplikovanog dizajna. To naša mašina za štampanje tepiha radi bez problema.

Daje na tepihu odličnu štampu koja je podjednako dobra za šarene i jednobojne tepihe. Koštaju znatno manje, a imaju dug vek trajanja.

Lako se peru i nisu tako zahtevni po tom pitanju kao tepisi izradjeni od vune, pamuka i svile.

Za uzorke štampe koje imamo spremne i koje možete videti na našem web sajtu, garantujemo da će izrada i završnica biti sjajna.

To važi bez obzira koju metodu štampe ili vrstu dizajna koju izaberete.

Ako su Vam potrebni tepisi, pozovite nas!

NALAZIMO SE

Bežanijsli zimovnik 1A
11070 Novi Beograd
Radno vreme:

Ponedeljak-Petak 09h-17h

 

 

Kontaktirajte nas

info@tepihdizajn.rs

+381 11 29 60 494

+381 11 29 60 887

+381 65 8 220 220